Oradea, Romania

  • facebook

©2016 by Amia Suflet de Copil. Proudly created with Wix.com

PROIECTELE AMIA

Deprinderi de viață independentă pentru copiii abandonați

Proiect permanent

Încă din prima zi, acesta a fost scopul nostru: să îi ajutăm pe copii să se descurce singuri, să fie independenți. Potrivit vârstei îi învățăm să umble, să vorbească, igienă personală, să scrie, să citească, gătim cu ei, facem educație financiară, educație civică, învățăm împreună tot felul de lucruri, îi ducem la diverse cursuri, îi ajutăm să-și găsească locuri de muncă, îi încurajăm să fie RESPONSABILI pentru viața lor.
Considerăm că dincolo de lucrurile materiale pe care le ducem copiilor, acesta este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru ei.

Renovare spital

Proiect finalizat

Renovare și dotare - secția de copii a Spitalului TBC Oradea, cu sprijinul Decitex, Schrack Technik, Oramil, angajații ABA Crișuri și alții, cu multă muncă voluntară. Am curățat, gletuit, zugrăvit, pus faianță, montat obiecte sanitare, pictat. După renovare, am dotat secția cu masă de consultație, TV led, mașini de spălat, saltele noi, obiecte sanitare, etc.

Ziua de pizza

Proiect permanent

De 1 iunie, în fiecare an, din 2013 începând, ducem copiilor din centre și spitale pizza, suc și ceva dulce.

Poze cu Moșul

Proiect permanent

În fiecare an, din 2014, în decembrie facem poze cu Moșul Amia, care din donațiile primite, duce cadouri copiilor din spitale și centre de plasament.

Dotare spitale și centre de plasament

Proiect permanent din 2012

Am dotat numeroase spitale și centre de plasament cu mașini de spălat, frigidere, televizoare, paturi, țarcuri, mese de înfășat, cădițe, cărucioare, blendere, cuptoare cu microunde, mese de ping-pong, saltele de judo, aparate de aerosoli și muuuulte altele.

Moș Crăciun pentru copiii din spitale și centre

Proiect permanent

În fiecare an de Crăciun, Moș Crăciun Amia își umple sacul și merge la sute de copii din spitale și centre de plasament, cu cadouri.

Terapii

Proiect permanent

De ani de zile privim uimiți transformarea incredibilă a copiilor, indiferent ce probleme au, atunci când interacționează cu un prieten necuvântător, când pictează, dansează, sau reușesc să-și scrie numele. De asemenea, am sprijinit cu medicație, tratamente, diverse terapii, copiii care au avut nevoie. Am asistat la mici miracole de multe ori: copii care au vorbit pentru prima dată după mulți ani, care au umblat la 1 an, deși la 7 luni nu-și țineau capul, care au văzut cum trebuie după multă vreme. Cele mai multe probleme s-au rezolvat cu dragoste și cu atenție, pentru relativ puține a trebuit să apelăm la specialiști.

Locuri de joacă

Proiect finanțat de Schrack Technick și UniCredit Bank, cu angajații

Deoarece copiii din spitale și centre nu pot merge în parc, decât foarte rar, ne-am gândit să aducem măcar o mică parte din parc la ei, să se poată bucura de timpul petrecut afară. În măsura posibilităților de finanțare, vom continua acest proiect și cu aparate de fitness de exterior pentru copiii mai mari.

Ieșiri cu copiii

Proiect permanent

Considerăm că expunerea la experiențe diverse este o parte importantă din educația unui copil, așa încât, de câte ori avem ocazia scoatem copiii din centre în locuri în care pot învăța ceva, în natură, etc.
În 2015 am fost cu copii din două centre de plasament în tabără de Crăciun, cu sprijinul Casa Gornicului Remeți... o experiență nemaipomenită, pe care intenționăm să o repetăm și cel mai frumos Crăciun.

Donare de sânge

Proiect permanent

A început ca o acțiune a angajaților de la H. Essers. Au donat sânge și pe bonurile primite, au cumpărat lucruri necesare pentru copiii din spitale și din centre. Ne-a plăcut mult ideea, așa că din 2013, de 4 ori pe an donăm sânge și strângem bonurile pentru copii. De-a lungul timpului, ni s-au alăturat mai multe persoane și companii, unii o dată, alții deja veterani :)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now